torsdag 30 oktober 2008

Spara eller slösa - är vi generösa?

Appropå den ekonomiska krisen - synd för dom som hade pengar.

Nä men allvarligt, vad är det för idioter som sitter vid spakarna? Jag har aldrig påstått att jag kan ett jota om de där med ekonomi. Siffror råkar vara det tråkigaste jag vet. Jag lämnar alltså med varm hand över räknandet och spekulerandet till dom som råkar gilla det - och kanske kan något?
Men det är ju när det gäller mina egna pengar.

I praktiken skulle man i och för sig kunna säga att jag lägger alla mina tillgångar i händerna på dom som styr och säger sig veta. Politiker, analytiker och ekonomer - vad hände? Dessa muppar får min lön gånger fyra/fem i månaden. De är anställda för att de just ska kunna räkna och förutspå saker som kan hända i den ekonomiska världen? VAD HÄNDE?

Hur kunde världens alla högavlönade missa att det skulle bli en kris? För som jag förstår de så är det väl dom som verkar förlora mest. Jag som inte äger mer pengar än jag kan mäta i en kappekopp kommer inte att bli av med dem så mycke. Ja visst, räntor och skit men i jämförelse bara korvören.

Jag vet att det är många som kommer att förlora mycket på detta, jobb, humör och kanske hem. Så det jag undrar är - varför är vi inte mer förbannade? Är vi bara så typiskt mes-svenska att vi suckar och börjar gräva under madrassen. "Ja, den globala ekonomin kan man ju inte rå på" - nä visst, men visst fan har vi anställt folk för att hålla reda på den? Någon har inte skött sitt jobb och det är fan inte jag.


Veckan jutub: Di Leva - Vi har bara varandra

2 kommentarer:

Sara sa...

Men hallå...nu tycker jag att det var alldeles för länge sedan du skrev nå´t. Hånglar du bara nu för tiden eller vadå :D ???
kram

Den Bräckliga sa...

Jag håller med Sara!
I brist på dina tankar har jag varit tvungen att börja skriva ner mina egna...
kram